ထမင္းစားၿပီး ေရွာင္က်ဥ္သင့္ေသာ အခ်က္္ ၇ ခ်က္
(၁) ေဆးလိပ္မေသာက္ပါႏွင့္။
ကၽြမ္းက်င္သူမ်ား၏ ေလ့လာသုေတသနျပဳခ်က္မ်ားအရ ထမင္းစားၿပီး စီးကရက္ တစ္လိပ္
ေသာက္ျခင္းသည္ စီးကရက္ဆယ္လိပ္ေသာက္ျခင္းနဲ႔ညီမွ်ၿပီး ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ပြားရန္
အခြင့္လမ္းအမ်ားဆံုးျဖစ္ေၾကာင္း သိရိွရသည္။
(၂)
သစ္သီးမ်ားကိုခ်က္ခ်င္း မစားပါႏွင့္။
ထမင္းစားၿပီးသစ္သီးမ်ားကို ခ်က္ခ်င္းစားျခင္းသည္ အစာအိမ္ေလခံေစသည္။
ထို႔ေၾကာင့္ သစ္သီးမ်ား စားသံုးမည္ဆိုပါကထမင္းစားၿပီး တစ္နာရီ(သို႔)
ႏွစ္နာရီအၾကာႏွင့္ ထမင္းမစားမီ တစ္နာရီအလိုတြင္သာစားသံုးသင့္သည္။
(၃)လက္ဖက္ရည္မေသာက္ပါႏွင့္။
လက္ဖက္ရြက္တြင္ အက္ဆစ္ပါ၀င္မႈႏႈန္းျမင့္မားၿပီး ၄င္းသည္
ကၽြႏ္ုပ္ တုိ႔စားသံုးလိုက္ေသာ အစာအိမ္ရွိပရိုတိန္းဓာတ္မ်ားကို မာေက်ာေစ သည့္အတြတ္အစာေခ်ရန္
အခက္ခဲျဖစ္ေစသည္။
(၄)
သင္း၏ခါးပတ္ကို မျဖည္လိုက္ပါႏွင့္။
ထမင္းစားၿပီး ခါးပတ္ကိုျဖည္လိုက္ျခင္း (တစ္နည္းအနည္းငယ္ေလွ်ာ့ လိုက္ျခင္း)သည္ ၀မ္းအတြင္းရွိ အူကိုေခါက္ေစသည္။
(၅)
ေရမခ်ိဳးပါႏွင့္။
ထမင္္းစားၿပီးေရခ်ိဳးျခင္းသည္ လက္မ်ား၊ ေျခေထာက္မ်ားႏွင့္ ခႏၵာကိုယ္မ်ား
သို႔သြားေသာ ေသြးပမာဏကို တိုးပြားေစၿပီး အစာအိမ္တစ္၀ိုက္တြင္မႈ
ေသြးပမာဏေလ်ာ့က်သြားသည့္အတြက္ ကၽြႏုိပ္တို႔အစာအိမ္ရွိ အစာေခ်စနစ္ကို အားနည္းသြားေစသည္။
(၆)လမ္းမေလွ်ာက္ပါႏွင့္။
လူအမ်ားကေျပာေနၾကသည္မွာ ထမ္းစားၿပီး လမ္းေလွ်ာက္ျခင္း သည္ေျခလွမ္းေပါင္း ၁၀၀လမ္းေလွ်ာက္ ျခင္းႏွင္.ညီမွ်ၿပီးအသက္(၉၉)
ႏွစ္အထိအသက္ရွည္ရွည္ေနရမည္
ျဖစ္ေၾကာင္း ေျပာဆိုၾကသည္ကို ၾကားဖူးပါသည္။ ထိုသို႔ျပဳလုပ္ျခင္းေၾကာင့္
အစာေခ်စနစ္သည္ ကၽြႏု္ပ္တို႔ စားသံုးလိုက္ေသာ အစာအဟာရ မ်ားကို စုပ္ယူရန္
အခက္ခဲျဖစ္သြားပါသည္။
ထို႔ေၾကာင့္ ထမင္္းစားၿပီးလမ္းမေလွ်ာက္ပါႏွင့္။
(7)ခ်က္ခ်င္းမအိပ္ပါႏွင့္
ထမင္းစားၿပီးခ်က္ခ်င္းအိပ္လိုက္ျခင္းေၾကာင့္ကၽြႏု္ပ္တို႔စားသံုးလိုက္ေသာအစာမ်ားသည္ေကာင္းစြာ အစာမေက်ႏိုင္ေတာ့ေပ။
(ဖတ္ဖူးေသာေဆာင္းပါးမွ
ျပန္လည္တင္ျပျခင္း ျဖစ္သည္)
No comments:
Post a Comment